top of page
Yazarın fotoğrafıÇağla

HACK THE FOOL – UP AND ABOVE

Güncelleme tarihi: 8 Eyl 2021

Her parça bir yolculuğa benzer. Kimi parçalar vardır, duyguyu yaşamak için koltuğa oturmanız yeterlidir, kimi parçalarda ise duyguyu yaşamak için biraz yol almanız gerekir.


Üç birbirinden başarılı ve renkli insanın Hack The Fool adı altında 2016 tarihinde bir araya gelmesiyle oluşan grup, 2019 senesinde çıkardıkları F.Y.M Single’ı ile kendilerini Türkiye Alternatif Rock sahnesine tanıtmıştı. Ardından gelen The Fool albümü ile farklarını ortaya koymuşlar, ingilizce şarkılarıyla Türkiye’de bir yenilik yaratacak olduklarını bize hissettirmişlerdi. Bir dinleyici olarak inanılmaz keyif aldığım ve her dinlediğimde bana kendimi 90’ların underground ev partilerinde gibi hissettiren bu albümün ardından yeni Single’ın yolda olduğunu duyduğum günden beri büyük bir heyecanla bekliyordum.


Sokakta yürürken karşıma çıkan, ve gördüğüm gibi kaldırımlara oturup hayattan soyutlanarak dinlediğim bu tekliye yazının giriş cümlesi ile başlamak istiyorum. ‘’Her parça bir yolculuğa benzer; kimi parçalar vardır, duyguyu hissetmek için koltuğa oturmanız yeterlidir.’’ Şarkının ilk 15 saniyesinde beni Neptün’de sarsıntılı bir yolculuğa çıkarmadan evvel kemerimi bağlayıp içimde gömülü bir çok duyguya ve anıya seslenen bu intro, zaten tek başına bile şarkıyı sürekli başa sarıp dinlemenize sebep oluyor. Şarkı boyunca uzaktan gelen vokaller, duygu yüklü tuşeler ve gitar tonları, damağımda tatlı bir hüzün bırakıyor. Bu gitar tonu hem yüzümde bir tebessüm yaratan, hem de ruhumun bir taraflarında gizli kalan anılarımı bir bedene sokup, yanıma oturtuyor.


Introdaki bu soft alternative bölümün ardından psychedelic bir atmosferde buluyor dinleyici kendisini. Başlarda duygusal tonlarıyla etkilendiğim gitar, şarkının sonlarına doğru aynı psychedelic atmosferi koruyarak, ritmi hızlanan davullar ile birlikte şarkıya dinamizm katıyor. İşte tam bu psychedelic nabız yükselişlerinin olduğu noktalarda en sevdiğim gruplardan biri olan Tame Impala vibelarını hissediyorum.


Kendimden bir şeyler de bulduğum ”I am not just black or white I am something new” sözleriyle kendini bir kesime ait hissedememe ve farklılığını, alışılan bilinen herhangi bir şeye benzememe temalarını işliyor.


Özellikle Up and Above Single’ı ile Türkiye’de daha önce pek denenmemiş soundları yakalayıp farklılıklarını ortaya koyan Hack The Fool, hayatınıza daha yoğun biçimde girecek gibi görülüyor.








63 görüntüleme0 yorum

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page